Team Belgium tegen de rest van de wereld

Op ‘Merci Iljooo’, het afscheidsfeest voor Iljo Keisse op donderdag 24 november in het Kuipke in Gent, nemen Team Belgium en Team International het tegen elkaar op in een omnium. Team Belgium zal uiteraard aangevoerd worden door feestvarken Iljo Keisse himself. Bij Team International zijn de eerste vier namen, stuk voor stuk wereldtoppers die jarenlang aan de zijde van Iljo gekoerst hebben, al bekend.

De Nederlander Niki Terpstra, oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, wordt op 24 november één van de speerpunten van Team International. Niki en Iljo reden 17 jaar samen in het profpeloton, waarvan acht jaar als ploegmaten. Samen wonnen ze vier zesdaagses. Net als Iljo neemt ook Terpstra weldra afscheid van het peloton!

Twee andere ronkende namen van de piste in Team International: Michael Morkov en Elia Viviani. Met de Deen won Keisse de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent in 2015, met de Italiaan in 2018 (de voorlopig laatste zege van Keisse in ’t Kuipke). Eerder was al bekendgemaakt dat Mark Cavendish niet zou ontbreken op Merci Iljooo.

Team Belgium wordt op 24 november logischerwijs aangevoerd door Iljo Keisse zelf, met onder andere Stijn Steels aan zijn zijde. De overige namen van Team Belgium en Team International volgen binnenkort. Het omnium zal bestaan uit een dernyrace, afvallingskoers, scratch, puntenkoers en 500m sprint.

Op het balkon van de Grote Markt in Brussel was Keisse gisteren een bevoorrechte getuige van de viering voor Remco Evenepoel. Op 24 november is het omgekeerd en zal Remco het feest voor Iljo mee kleur geven! Want naast het spectaculaire omnium mogen de fans in het Kuipke zich opmaken voor een avond vol muziek, show, feest én een terugblik op Iljo’s carrière met tal van extra gasten. Het middenplein van het Kuipke wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Café De Karper’, een verwijzing naar het café dat Iljo’s vader Ronie uitbaat op de Kortrijksesteenweg in Gent. Merci Iljooo eindigt met een spetterende afterparty.

Tickets bestellen kan via www.merciljo.be/tickets/. De avond start rond 20u, vanaf 23u begint de afterparty.

Deel dit bericht