’t Kuipke loopt donderdag vol voor ‘Merci Iljooo’, het afscheidsfeest van en voor Iljo Keisse

Golazo
Golazo

Op donderdag 24 november, vier dagen na het einde van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, hangt Iljo Keisse zijn fiets definitief aan de haak tijdens een feestelijke avond in het Kuipke. ‘Merci Iljooo’ wordt een avondvullende show met muziek, entertainment, beelden uit de oude doos, specials guests en een spectaculair sportief omnium. De 6000 fans in de zaal en de kijkers thuis zullen ook kunnen meedoen met een sms-actie en veiling ten voordele van De Warmste Week.

Met een derde plaats in de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, die hij in de loop der jaren zeven keer wist te winnen, heeft Iljo Keisse zijn carrière als profwielrenner zondag officieel afgesloten. Maar donderdag springt de 39-jarige Gentenaar nog een allerlaatste keer op de fiets. Dat doet Keisse als kopman van Team Belgium, dat het tijdens Merci Iljooo zal opnemen tegen Team International in een omnium bestaande uit twee dernyraces, een afvalling, een scratch en een puntenkoers.

Keisses ploegmaats donderdag zijn Jasper De Buyst (die ook zijn ploegmaat was tijdens de afgelopen Gentse zesdaagse), Robbe Ghys en Lindsay De Vylder (winnaars van de Gentse zesdaagse), Jules Hesters, Gerben Thijssen en Otto Vergaerde. De Vylder vervangt de zieke Fabio Van Den Bossche. Stijn Steels maakte ook deel uit van de originele line-up, maar kan door zijn val op de openingsavond van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent niet aan het sportieve programma van Merci Iljooo deelnemen.

Hetzelfde geldt jammer genoeg ook voor de kopman van Team International, Filippo Ganna. De Italiaanse werelduurrecordhouder onderging woensdag een oogoperatie en moet enkele dagen zijn fiets aan de kant laten. Met Mark Cavendish beschikt Team International evenwel nog over voldoende ‘star quality’ en ook Niki Terpstra, Elia Viviani, Michael Mørkøv, Yoeri Havik, Shane Archbold en Marc Hester zullen donderdag met plezier mee het sportieve spektakel verzorgen.

Het sportieve programma van Merci Iljooo wordt ingebed in een avondvullende show met heel wat gasten die Keisses leven en carrière mee gekleurd hebben. In woord en beeld zal er teruggeblikt worden op een aantal absolute hoogtepunten. Tussendoor zorgt de Iljo Keisse Showband onder leiding van Frederik Sioen en Pieter-Jan De Smet voor een muzikale noot. Het middenplein van het Kuipke wordt tijdens Merci Iljooo voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Café De Karper’, een verwijzing naar het gelijknamige café van Iljo’s vader Ronie op de Kortrijksesteenweg in Gent. De feestelijke avond wordt afgesloten met een spetterende afterparty.

De Warmste Week

De 14 renners die deelnemen aan Merci Iljooo zullen na afloop allemaal het truitje waarin ze gereden hebben signeren. Die truitjes worden verloot via een sms-actie waarvan de opbrengst integraal naar De Warmste Week gaat, met dank aan de operatoren Proximus, Telenet, VOO, Mobile Vikings en Orange. Hoe deelnemen? Stuur een sms met als boodschap [truitje + familienaam renner, bv truitje Keisse] naar 4342. Dat kost 1 euro per sms. Iedereen kan uiteraard voor meerdere rennerstruitjes sms’en. De actie loopt vanaf nu tot en met zondag 27 november.

Daarnaast zal Iljo Keisse de fiets die hij speciaal voor zijn afscheid heeft laten ontwerpen en waarmee hij tijdens Merci Iljooo zal rijden per opbod verkopen. Ook die opbrengst gaat integraal naar De Warmste Week.

Nog 120 tickets

Zeker 6000 fans zullen Merci Iljooo donderdag bijwonen en daarmee is ‘t Kuipke bijna volledig uitverkocht. Er zijn nog slechts 120 tickets beschikbaar. Wie er niet kan bij zijn in ‘t Kuipke kan Merci Iljooo donderdag live volgen via Pickx+ Sports van Proximus en via de regionale zender AVS.

Deel dit bericht